Українська
Українська
Русский
Русский
вул. Новозабарська 2/6,
м. Київ, 04074, Україна

Тел./Факс: (044) 501 90 44,
(044) 430 35 58

e-mail: office@sklo.kiev.ua

На главную Карта сайту Відправити листа
ПОШУК






usetrans.com sovvetik.ru nh-realarena.com Хмарка тегів

Останні новини

Скляна промисловість відреагувала на заклик винної експертки відмовитися від склотари

04-03-2020
Скляна промисловість відреагувала на заклик винної експертки відмовитися від склотари

Члени скляної промисловості відреагували на заклик винної експертки Jancis Robison відмовитися від вина у скляних пляшках, який було надруковано  в Financial Times 21 лютого 2020 року.

Мішель Джаннуцці, президент FEVE, Європейської федерації контейнерного скла і генеральний директор Verallia, повідомив, що світова скляна індустрія була вкрай здивована публікацією пані Робінсон.

Пан Джаннуцці заявив, що окрім скла, жоден інший пакувальний матеріал не піддається 100% переробці, не зберігає смак продуктів та не слугує людству вже понад 5000 років.

У своїй статті винний експерт пані Робінсон закликає любителів вина відмовитися від напою розлитого у скляні пляшки з екологічних міркувань.

Пан Джаннуцці підкреслив, що скло постійно оновлюється і сьогодні на 30% легше, ніж будь-коли раніше, на 70% менш енергоємне і на 50% менше виділяє CO2, ніж п'ятдесят років тому.

Він також розповів, що в даний час галузь вкладає величезні кошти в дослідження нових проривних технологій, щоб зробити виробництво вуглецево-нейтральним, і працює по всьому ланцюжку створення вартості, щоб забезпечити максимальне повторне використання склотари при виробницвті нових пляшках.

У відповідь на заяву пані Робінсон про те, що у Великобританії рівень переробки скла становить «близько 50%», Джаннуцці пояснив, що останні дані по галузі насправді складають 67%.

Він також підкреслив, що на відміну запропонованих альтернативних пакувальних матеріалів – алюмінію, картону або пластику, скло переробляється набагато краще.

Підкреслюючи, що скляна промисловість рухається до вуглецевої нейтральності, Джаннуцці каже, що наявність розгалуженої мережі заводів з виробництва скла в Європі гарантує, що доставка пляшок до виноградників знаходиться завжди в безпосередній близькості.

Крім того, така сировина для виробництва скла, як пісок, отримують з місцевих джерел, що сприяє подальшому зниженню вуглецевого сліду.

На закінчення пан Джаннуцці запросив пані Робінсон відвідати один з його склозаводів, щоб вона могла переконатися в тому, як галузь вирішує глобальну проблему стійкості.

Нік Кірк, технічний директор British Glass, додав: «Хоча ми, безумовно, визнаємо, що Джансіс Робінсон добре знається на винах і має право на власну думку. Але при усій повазі, ми не можемо з нею погодитись щодо сфери знань про матеріали упакування».

Мішель Джаннуцці у своїй відповіді назвав багато причин, через які скло все ще залишається найкращим вибором для упаковки вина.

Jancis RobinsonНагадаємо, 21 лютого у Financial Times винний експерт Jancis Robison опублікувала статтю, в якій вона пропонує замість скляних пляшок використовувати альтернативне упакування для вина, яке не її думку є менш шкідливим для довкілля.

А саме:

  • Банки з алюмінієвим покриттям, які не є повністю інертними.
  • Мішечки з поліетилену та алюмінію. Які зберігають вино близько півроку.
  • Картонні коробки, які користується особливою популярністю в Австралії та Швеції.
  • ПЕТ-пластикові пляшки. Зазвичай виготовляються з поліетилентерефталату або ПЕТ, який пропускає кисень вже за кілька місяців, із переваг – легка вага.
  • Кеги. Дуже ефективні, особливо для барів та ресторанів. Балони з нержавіючої сталі, що підлягають повторному очищенню, оснащені трубопровідним інертним газом для збереження вина.