Незабаром літо – час відпусток, коли хочеться пити життя великими ковтками, отримувати задоволення та відпочивати. Це завжди незабутня пора насолоди освіжаючими напоями, вдень – безалкогольними (мінеральна вода, лимонади, соки), а під вечір – вже як вийде.
Усім знайомі перевірені та надійні варіанти, які найкраще смакують влітку: білі та рожеві вина, ігристі або шампанське.
Ми ж розкриємо Вам секрет, як ці традиційні напої перетворити у справжню сенсацію.
Для любителів ніжних та вишуканих коктелів пропонуємо 2 хіти 2018 року. Перший на основі солодких полуниць, другий – на основі запашних персиків.
Ці коктейлі освіжать, розвеселять, знімуть втому та подарують безтурботність і піднесений настрій. П’ються легко і є ідеальними як для романтичного вечору, так і для гучної вечірки.
Що приємно - приготувати коктейлі легко навіть у домашніх умовах. Вони вимагають мінімум інгредієнтів і часу.
Коктейль «Россіні»
Трішки історії
Усі знають, що Россіні – це один із найвеличніших італійських композиторів. А ось про його кулінарний талант і гурманство відомо не усім. А тим часом автор музики до «Отелло» і «Севільського цирульника» прекрасно розбирався в винах і є автором багатьох рецептів, що стали класикою кулінарії. На думку композитора: хороша кухня і музика беруть початок з єдиних коренів.
Серед шеф-кухарів навіть ходить жарт, що Россіні неодмінно став би відомим гастрономом 19-го століття, якби перед цим не встиг прославитися як композитор.
Як приготувати Россіні?
Із полуниць необхідно зробити пюре, можна у блендері.
Додати цукрову пудру.
Перекласти у високий фужер і долити ігристого вина.
В ідеалі повинні використовуватися «Спуманте брют», «Просекко», «Асті», але смаку не зіпсує і звичайне - напівсухе або брют.
Обсяг вина - близько 120 мл.
Коктейль слід добре перемішати, а край прикрасити полуничкою.
За бажанням – додайте льоду.
Інший напій – "Белліні"
Дуже спілі персики необхідно очистити від шкірки та зробити з них пюре.
на пляшку шампанського вам потрібно буде 5 великих персиків.
У пюре додаємо 2 столові ложки цукрової пудри та лід.
Далі знову збиваємо у блендері до однорідної маси.
Далі відкриваємо шампанське або просекко.
І по бокалах!