Пляшки для шампанського можуть стати тоншими
12-05-2020

Вивчаючи внутрішнє напруження у склі, італійські вчені наблизилися до створення «вічного» матеріалу, властивості якого можна буде контролювати. Вироби з такого скла легко замінять предмети, що використовуються в даний час в різних сферах, в тому числі при виготовленні харчової тари.

Основним параметром скла схильного до «модернізації» є міцність. Матеріал можна зробити надстійким до зовнішнього і внутрішнього фізичного впливу. Така можливість буде особливо затребувана при виробництві великих ємностей для харчових продуктів, а також при виготовленні пляшок для ігристих вин. Наприклад, пляшки для шампанського зберігатимуть міцність, але будуть виготовлені із тонкого скла.

Незважаючи на той факт, що вчені тільки намагаються навчитися управляти внутрішнім напруженням матеріалу, від якого залежить його міцність, вони впевнені в успіху. Немає сумнівів в тому, що вже в 21 столітті буде створена скляна пляшка, що не б’ється.



© Усі права захищені. Асоціація підприємств скляної промисловості “Скло України“. http://www.sklo.kiev.ua/?mid=11&action=news_detail&new_id=1709